Blogger Templates

Sunday, June 15, 2014

baru dapat update... kasihaaan

hai assalamualaikum, (kalau tak jawab xdapt phala) haha~ . hm , rindunya kt blog ni berhabuk dah siap ada sarang labah2 lagi haha~ . hm, lama dah saya tak update blog ni last update tahun 2012 " my First love " first love konon haha~ (meluat pula saya baca post saya yang tu) 2 tahun lebih dah saya tak update baru hari ni nak update haha ~ . . saja nak layan bosan lagi pun hari ni, hari ahad hari cuti takda apa yang nak buat, esok yang sekolah tu akan ke sekolah dah yang keja tu esok keja dah , cuti dah habis haha ~ . hmm , cepatnya masa berlalu pejam celip pejam celip kita dah berada di pertengahan bulan , bukan bulan yang kt atas langit tp bulan yang kt kalendar tu haha~ . tak lama lagi puasa dah , lepas tu raya . raya tahun ni nak balik p Ld(Lahad Datu) lagi ka arh ? mungkin balik mungkin tak, hmm tak pasti lagi laaaa. . belum raya lagi dah pandai2 ckap nak balik ld la apa la, kita esok lusa belum tahu lagi dapat beraya ke tak (sengaja ckp mcm tu) sakit hati bila terfikirkn c EX yang tak pernah menghargai ...20.06 ni genap 3month dah single, bila saya terfikirkn balik pada hari dia putuskn saya,  saya rasa sakit hati sngat ! entah la knapa ? tapi saya bukan benci dia pun, cuma yang buat saya sakit hati. saya tak sangka dia ada boy lain, dalam diam2 dia boleh pasang 1?! lepas tu bila saya tnya dia "sygq~ ada boy lain ka ? " dia jwb " teda bha yank ! " siap bersumpah lagi atas nama ALLAH , yang paling buat saya sakit hati dia sanggup bersumpah atas nama ALLAH untuk meyakinkan saya yang dia teda boy lain. . sejak dia lepas spm , dia bnyak berubah dia reply msg saya pndek2 jak, saya call byk kali pun dia tak jwb smpailah voicemail yang menjawab call saya, bila saya sms saya tnya, "knapa sygq~ tak jwb kol saya?" dia cuma jwb " nty la kol" stiap kali saya call dia mcm tu jak, stiap kali saya tnya mcm tu jak dia jwab. saya dapat rasakan dia menyembunyikn sesuatu dri saya tapi bila saya tnya dia, dia langsung tidak mengaku bila saya pksa dia akan mrahkan saya dia tak rply msg, saya sms dia byk kali pun dia tkkan rply bgitu jgak call, saya call dia beribu kali dia tkkan jwab call dari saya. satu hari kami gduh sbb saya slalu bertnya " knapa sygq~ nda pena dah jwb kol sa sjak sygq~ dah hbis spm ? " dia cuma jwab " nty la bha kol yank" mcm tu dia jwb " 3 hari dia block no saya spaya saya tak dpat nak call dia sbb saya slalu call dia wlaupun dia tak pena jwab dah call saya sjak dia dah habis spm, masa tu dia block no saya tp saya msih tak tahu apa2. bila saya sms dia tnya dia "knpa tak dapat call? bila saya call jak msti voice" dia cuma jwb " nda bgus line sini yank" jdi saya yang bodoh ni pcaya la, saya tak tahu yang saya ni dah kena GAME ! . . smpailah tarikh kluar result spm dia msih block no saya , saya kol kkak dia saya tnya knapa no adik dia sya tak dapat kol ? btul ke kak kt stu tiada line? kkak dia jwab " eh npa pula teda ? ada bha dek line kt sni" saya terkejut bila akak dia ckap gitu , baru saya sedar yang saya ni dah kena GAME ! (padan ngn muka saya ) saya ckap dgn akak dia , "saya slalu kol dia kak tpi dia xpena jwb kak bila saya tnya kenapa?" dia cuma jwb "teda line kt sini , nty la kol " knapa kak ? dia dah ada boy lain ka? saya tnya gitu dgn akak dia sbb saya nak tahu sgt knapa dia tak pena jwb kol saya.  kak dia pun mula crita dgn saya yang dia dah ada knalan boy lain , saya terdiam dan terkaku airmata mula saya menitis, saya tak dapat nak b`kata apa2..... saya tak sngka dia permainkan saya  begitu lama, sjak dia habis spm smpailah ke hari result spm kluar, saya slalu bcakap jujur dgn dia tpi dia slalu jwab dgn kebohongan, saya tak pernah  marah2kn dia , wlaupun saya jauh saya tak pernah curang dgn dia, saya ikhlas syangggkn dia , snggup berdepan dgn ibu dia, saya snggup balik Ld smata mata nak jumpa dia jak. ibu dia nak bwa saya balik rumah dia , tpi dia tak mahu saya ikut, dia kasih turun saya kt aman 3 di kdai taqwa. tiap2 mnggu saya bagi dia crdit clcom rm10 kdang2 tu bkan stakat rm10 tp rm20 , tp slama 2 tahun lebih saya dgn dia , dia tak pena call saya wlaupun skali, t`tekan no saya adalah tp bila saya helo2 bkn dia bcakap pun dia trus off. saya pena bank in kan dia, time tu dia kata dia tgk buku catalog baju2. dia ckap "cntikny baju2 kt ctalog ni yank" saya ckap " beli la " dia jwb "teda duit ku yank" saya pun fham la , saya trus bank in kn dia tp tak byk la 1st rm50 , kedua rm80 , saya bank in kt akaun kkak dia. hp saya pun saya bgi dia smpai la saya balik k.k teda hp ,  semua yg pernah saya bagi dgn dia saya ikhlas dunia akhirat tpi , masa dia putuskn saya dia tak pernah hargai keikhlasan saya , dia cuma ckap " saya tak suka dgn kw lg mnta maaf aku, tiba2 ilank prasan ku sma kw " bila saya tnya kenpa? dia cuma jwb " mngkin sbb kita berjauhan" dia bgi alasan yg tak logik,  slama 2 tahun dia tak pernah ckap mcm tu. .dia putuskn saya pun mcm cmpak smpah jak, yg dibuang mcm tu jak. saya kol dia lg masa dia breakkn saya, tp dia msih juga tak mahu nak jwb kol saya. saya kol akak dia saya nak bcakap dgn dia tp dia tetap tak mahu bcakap dgn saya. saya kol dia sbb saya nak dia putuskn saya dgn cara baik, masa couple cara baik bila putus pun cara baik la. cuba la dia ckp dgn saya ka "wlaupun kita dah putus kita msih kwan, saya hrgai ikhlas kw sbb sygg sa, halalkn mkan mnum saya, semua bnda yg pena kw bgi hrgai trima kasih sgt " tp ni langsung tak . . .   tapi takpeh lasaya  tak kesah smua tu . . biarlah tuhan jak balas , saya bukan tuhan nak menghukum sesorang, KARMA ITU PASTI ! . . smpai sini jak cerita saya dgn c ex ( mlas lah nak letak nama dia ) , korng knal tu jgak tu kalau korg st dminic student batch96 .



reset time saya bank in kt dia, 1st rm50 2nd rm80



ni credit yang pernah bagi dgn dia, smua Rm2k lebih

k la saya dah lewat ni...... bye2 see next time

P/S : hargailah orang yang sayanggkn anda dgn ikhlas. .
Written by: my hand

Sunday, April 1, 2012

My First Love~

Harlow Friend~ i`m back to blogging haha~ long time no blogging hahaha~ .. huh~ hari nie boring la sangat setiap hari ahad mesti boring kan kenapa a?? tak tahu?? sa pun tak tahu hahahaha!.. hmm ,memandangkan hari nie xda buat apa sa blogging la and edit blog walaupun x pandai edit tapi, hentam saja la haha!.. hmm, nak story apa a?? okey~ inilah kali pertama sa relationship baru 1 week ka sa relationship? sa dah suka dengan dia sa dah cinta dengan dia, kau nak tahu amacam sa suka dengan dia? alah macam lagu Luahan Hati tu taw ka?? hah?! tak tahu? biar sa bagitahu klu kau x tahu Lagu dia, macam nie PERTAMA KALI KU DENGAR SUARAMU SAYUNYA HATIKU MERINDUI DIRIMU WALAUPUN BELUM KITA BERSUA MUKA NAMUN AKU TETAP JATUH CINTA. hah~ macam tu lagu dia~ sa sayangggg dia sangat~ (malulah plak sa) maklumlah sa nie orang baru dalam dunia percintaan katakan haha~ sa belum pernah face to face lagi tu dengan dia, hope i`ll be meet her someday amin~ 
   

Sunday, January 29, 2012

Introducation.. "I Don`t Love You " by MCR..

Cuti seminggu da habiz, so bnyak la angpau korang dapat hahaha~ sa sikit jak tpi kira okay la dari teda hehehe~ =^^= ... oh ya , time boring tadi langsung tak ada buat apa , jadi sa main gitar lagu " I Don`t Love You " by MCR tapi tu introduction jak teda masuk youtube maklumla bdak baru lagipun suara x sedap. hmm, nanti test lagu Flightless Bird American Mouth la or cari lagu best2x dulu, hehehe~ .. 

video 
Just Introducation~ okay =^^=







 


nanti sa kasi lead "DIA" Lagu Happy Birthday hehehe~ =^^=

Sunday, January 22, 2012

Happy Chinese New Year

Konichiwa~ Happy Chinese New Year~ ada angpau x?? hahaha~ pokai nie gara-gara guna hp SGM (Samsung Galaxy Mini) asal top up jak habiz kredit x biasa la guna hp tu sa biasa guna hp SE (Sony Ericsson) tapi apa boleh buat terpaksa jak la dari pada teda... Hp SE sa da tua, jadi tukar yang muda laa lagi pn tahun baru mah hahaha~ bulan 1 pun belum end so, masih tahun baru wa kn ? haha~ .. hmm , jarang uda on9 kt fb, update kt blog jadi Spammer pun mungkin jarang uda  Mungkin lah , asyik bz jak.. sekali sekala tu on9 fb  juga haha~  4 hari x  jadi Spammer 4 hari x on9 fb, lenyap terus Penglike fb haha~ baru2x nie kawan khwin kt benoni, jadi sa tolong2xlah apa yg patut , tapi kan time kt tmpat khwin tu punyala bnyak Pondan~! siap ada payudara besar lae tu, mngkin klu kw nampak kan mcm girl ow kwan sa suruh pegang payudara tu pondan, heeee!! gelinya sa, sa xda pegang a jangan fikir yg bukan2x pulak kwan2x sa jak dating ama tu pondan, haha~ k la, sampai kt sini jak la kita haha~ oh ya, HAPPY CHINESE NEW YEAR 1MALAYSIA~!! =^^=

Hp kuat makan Kredit!!!!
    

Tuesday, January 3, 2012

Hello 2012~!

Hello 2012!! waa~ cepatnya masa berlalu, umur pun semakin meningkat hmm.. tahun baru semua mesti serba baru kn, apa azam sa tahun nie a?? berazam nak berhenti merokok? i`m not Smoking!, berazam nak berhenti jadi playboy? i`m not Playboy! huh! playboy konon gf pun tiada bercinta pun tak pernah inikan pula jadi playboy! Ah!!! dah la! malaslah sa nak cakap benda BULLSHIT!! nie, bagus lagi sa berazam pro main gitar lagi best~! or I Want To Be Hokage! hahahah~!.. esok buka school sudah, termenung jauh jak tadi tengok adik-adik kemas barang sekolah mereka teringat kembali zaman persekolahan sa dulu, k la sa gerak dulu.. let`s chaw~ oh ya!! HAPPY NEW YEAR & HAPPY BACK TO SCHOOL STUDENT~! =^^=

Sunday, December 11, 2011

Karnival 2011

Wee~! puas hati jugalah semalam dapat pergi karnival 2011 di papar, tengok artis buat persembahan rossa, awie (wings) amy (search) rossa walaupun  pendek tapi fuh~! memang kawaii la macam barbie ♥ 3 hari 2 malam jem kat papar, 24 haribulan nie kat tawau pula amy search buat persembahan kepada rockers tu datanglah ke tawau  harga tiket murah jak Rm25.00 kah kalau tak silap sa, tapi kat papar tiada pula sa beli tiket hmm.. mungkin amy search kenal sa hahahaha~! tapi tiada take pic sama rossa, amy search, kaciaan haha~! kira okay la dapat tengok rossa face to face hahaha~! kalau awie wings pernah sekali take pic dengan dya tapi lama dah time kat funfair lagi amy search pun pernah datang juga tapi tak pernah take pic dengan dya haha~! okay sampai di sini jak la cerita kita malam nie x payah la cerita panjang sa tiada buat minuman kopi nie, sleepy =^^=

Monday, December 5, 2011

Sabar jak la~!

Helow~! lama udah sa tak post2 kt blog nie dekat setahun dah eh salah!, sebulan dah sa tak post kt blog nie haha~ tanpa disedari kita udah berada di ujung tahun waa~ tak sangka masa berlalu begitu cepat sekali tak lama lagi 2011 akan pergi dan persekolah akan kembali haha~ kaciaan, raya puasa tiada juga balik LD di janjikan lagi raya korban pun sama tiada juga, cousin sa dah balik sebab dia nak khawin sana kononya sa nak ikut dia menjejak kaki kt LD tapi.... dia tak nak sa ikut dia sebab, mungkin sa takkan mahu balik kk lagi, apatah lagi dah ada kenalan heheheheh~ dia kata kt sana seronok nanti sa tak mahu balik pula, asyik dengan tangguh dia jak.. hmm, sa trpaksa Sabar jak la selagi boleh Sabar, kata orang Sabar itu mempunyai Batas,Had btul ka? kata orang lagi Sabar itu tak mempunyai Batas,Had?? eh??yg mane btul nie?? hmmm... bagi sa, Sabar yg mempunyai Batas & Had adalah SABAR TAK MEMPUNYAI IMAN, Sabar yg tak mempunyai Batas & Had adalah SABAR MEMPUNYAI IMAN, itu bagi sa lah.. kalau anda bagaimana??..  k la sampai kt sini jak, sa dah nak Mati nie!!(sleepy) =^^=